Cechy, spolky a církve

Městská stráž
Myslím, že tuhle organizaci není potřeba nijak detailně popisovat. Zkrátka dostávají žold za to, že patrolují, hlídají pořádek, starají se o občany, o zákony, stíhají zločince.
Strážci pořádku Lukova nosí modrobílé uniformy (pokud to nejsou bažanti) a někteří z nich mají na hrudi písmeno "L".
Když se někdo přidá ke stráži, je to, jako kdyby se oženil, takže příští den je pro něj rozlučkový... a pak už musí začít dřít. Pamatujte však, že náš LARP nejspíš nebude končit tímto víkendem, takže když se z vás stane voják a teď budete mít klid, příště už musíte dřít.

Kult uctívačů Melitelé

Jedním slovem léčitelé. Melitelé je milosrdná bohyně, která chrání slabé a ulevuje potřebným. Jejich úkolem vlastně není nic jiného než pomáhat, kde je to jen možné. Ať už jedincům nebo celému společenství.
Melitelé má trojpodobu - mladou dívku, dospělou ženu a stařenu. Je zvykem jí ve svatyni obětovávat jídlo, za což svým věřícím poskytne požehnání veskrze někoho z léčitelů nebo kněžek.


Řád planoucí růže a církev Věčného ohně

V čele původního Řádu, sídlícího v Temerii, je velmistr. Nicméně Řád se od té doby rozšířil a stal se něčím jako ozbrojeným křídlem nilfgaardské víry ve Věčný oheň. Jejich úkolem je bojovat proti všemu nelidskému, od monster, přes nelidi (trpaslíky, pulčíky i elfy), po mágy a někdy dokonce i Zaklínače.
Krom toho mají ve jménu své víry hlásat, že na konci světa přijde obrovský mráz, který vše pohřbí. A jediné, co může lidstvo spasit je víra ve věčný oheň. Vyznavači Věčného ohně věří, že nehasnoucí plamen, jenž je symbolem vytrvání, ukazatel cesty a příslib pokroku, je ochrání a dovede přes temný věk k věku zlatému.
Kněží se starají o kapličky, které mají údajně zahánět monstra. Kromě toho se starají i o věrné a o svatyně, v nichž musí oheň hořet neustále. Ti, jimž kněží a válečníci Věčného ohně požehnají, prý bojují s takovým zápalem, že by jen jím samotným mohli spálit všechny mosty svým nepřátelům.

Coram Arg Tera - Kult lvohlavého pavouka

Tento temný kult, který byl zakázán kvůli svým krvavým obětem, oltářům z kostí a zelenému světlu z temné magie, stojí především za prokletími, uhranutími a obzvláště krvavými úmrtími. Jen na několika málo místech světa se jeho uctívači mohou ke své víře veřejně hlásit, na Lukově, v Nilfgaardu i Temerii (na všech těchto místech jsou popravováni, církví Věčného ohně jsou dokonce upalováni) se za něj pochopitelně zabíjí. Největší problém samozřejmě nastává s křivými obviněními....


Zaklínači

Společenství, o němž nikdy nebylo příliš známo krom toho, že jejich sídlo je velice dobře utajováno před světem - stejně jako postup, jímž zaklínači vznikají. Všichni však dobře vědí, že jejich jediným účelem v tomto světě je zabíjet monstra. A nejspíš z toho důvodu se jedním z nich musí stát... nebo na to alespoň vypadají.

Mágové

Na ty vám postačí zkrátka tohle: http://zaklinac.wikia.com/wiki/Mágové.

Žádné komentáře:

Okomentovat